HTML

száz vasútat

1847.: Száz vasútat, ezeret! / Csináljatok! Csináljatok! / Hadd fussák be a világot, / Mint a testet az erek. /// Ezek a föld erei, / Bennök árad a müveltség, / Ezek által ömlenek szét / Az életnek nedvei. ///// 2012.: ????????

Friss topikok

  • Seventysix: @f.domino: Ezt lehet okosan, tisztességesen csinálni, meg lehet magyarosan. Sajnos zömmel az utó... (2014.11.02. 10:03) Rendszertelen megszüntetések
  • FrankyLon: Hasonlo rendszerbe gondolkodtam en is; -Keleti palyaudvar; megmaradna, elsosorban a nemzetkozi es... (2014.03.17. 20:14) Főpályaudvar, Budapest: Hol legyen?
  • rickyramirez: Ez az írás egy valós problémát vet fel, és magam is gondoltam már erre. Valóban: ezeket az üléseke... (2013.09.13. 17:45) A zöld műbőrülés titkai
  • nyelv-ész: Gondolom, a Volánnak kisebb kihívást jelent a 40 fokos kánikulában néhány működő légkondis buszt b... (2013.08.13. 13:34) Balatoni burjánzás
  • Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Ami érdekes, hogy az eddigiekhez (a kelet-magyarországi 160-as pályákhoz) képest viszonylag szeré... (2013.07.29. 23:01) Uborkaszezon, Balaton (a 2013-as verzió)

Tipikus MÁV-os premier: félkészen, nyögve nyelve, de megcsináltuk

2010.10.21. 08:09 vonat blog

A Mávinformatika és a MÁV-START szült valamit: internetes nemzetközi jegyértékesítő rendszert. A szaksajtó bizakodva, de kritikával fogadta. A premier igazán mávosra sikeredett. Nem bántani akarom a készítőket, mert nagyon kellett egy ilyen rendszer. Csakhogy ez még nincs kész, és a vasútnak pont ez a baja az emberek szemében. A vasutasok produkálnak valamit, ami szerintük jó, és boldogan adják a népnek. A nép meg fanyalog, mert nem azt nézi, hogy a vasutas mindent megtett őérte, hanem hogy ő mennyivel többet várt volna el.

Nagyon jó, hogy nemzetközi jegyet lehet venni az interneten. De. Mindig az a fránya de. Nekem szinte minden keresésemre a fenti hibaüzenet jelent meg. És hiába próbáltam megtudni a megvásárolható ajánlatokat (a link nem működik), vagy kikövetkeztetni, mit rontottam el, nem jutottam tovább a fenti képernyőnél.

Végül Aradra sikerült ajánlatot szerezni:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csak az a baj, hogy szegény átlagutasnak senki sem szól, hogy 21 euróért oda-vissza is kaphat jegyet, ha esetleg az érdekli. Pedig ha a nem túl praktikus MÁV-START honlapon az "Utazás"-ra, majd az "Ajánlatok országonként"-ra kattintunk, azt írják:

 

 

Ha tehát az oldal egyik feléből nézem, kapok Aradra egy 22,50 eurós ajánlatot az odaútra. Ha a másik irányból közelítek, adnak egy 21 eurós ajánlatot oda-vissza útra.

Nem bántani akarom a rendszer kitalálóit, mert a vasúti árak rendszere finoman szólva is összetett. De amíg ilyen ellentmondások maradnak a rendszerben, addig az utasok jó része vagy rossz árat kap, vagy hiába kering a vásárlási oldalakon, hogy a reklámozott kedvezményt felkutassa.

Valami van, de nem az igazi még.

5 komment

Címkék: internet nemzetközi jegy

A bejegyzés trackback címe:

https://szazvasutat.blog.hu/api/trackback/id/tr152387755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1116001 2010.10.22. 12:53:55

Vannak hiányosságok bőven. Pl Nem mindenhova ajánlja fel az 1-osztályú jegyeket. Vagy a citystar kedvezményeket.
De azért nem is temetném. Ez még mindig több mint a semmi. Alapnak megfelel. Csak vegyék a fáradságot hogy tovább fejlesszék.

vonat blog · http://szazvasutat.blog.hu 2010.10.24. 19:35:31

Közben egyébként több dolgot javítottak. Ez jó. De akkor miért jöttek ki ilyen korán ezzel a rendszerrel. Lengyelországot meg eltüntették a lehetséges úti célok közül. Nagyon sok minden hiányzik ebből a rendszerből. Valami elindult, ez a jó. Azt kellene egyértelműbben közölni: mit tud, kinek szól; mit nem tud, kinek nem jó ez a jegyvásárlás.

1116001 2010.10.25. 13:57:56

@vonat blog: A program FAQ-ja kivételesen egész érthető! Igaz szerintem, ami elég szubjektív:) De vasút dolgait illetően mindig szúrós szemekkel vizsgálom a dolgokat.

rickyramirez 2010.10.26. 13:56:21

Nagyon jó, hogy ez a blog szóba hozta ezt az MÁV-os újdonságot, ugyanis az egész semmit nem ér. Például beírtam, hogy Bratislava-Budapest, beírtam a kért születési adatot, és azt írta ki, hogy érvényes ajánlat nem elérhető. Aztán beírtam ugyanezt menettértire, az eredmény ugyanez.
Ezt követően beírtam, hogy Wien-Budapest, az eredmény egy útra és menettérti útra vonatkozóan is semmi. De hát Szlovákia és Ausztria is be van jelölve mint olyan ország, ahová ill. ahonnan lehet jegyet venni! Pedig őszintén mondom, nagyon megörültem, hogy végre ilyen kényelmes módon is lehet nemzetközi jegyet és helyjegyet venni, aztán kiderül, hogy az egész nem működik. Szóval valóban akkor jöjjenek ki az újdonsággal, ha az megfelelően működik, és valóban lehet a megjelölt országokba/országokból jegyet venni. Ez így egy nagy nulla!

vonat blog · http://szazvasutat.blog.hu 2010.11.03. 07:27:26

@rickyramirez: Szerintem jelezd ezt hivatalosan is a MÁV-START-nak, hátha ki tudják küszöbölni a gondot. Nem könnyen kezelhető a felület, javítani kell. Ez így csak rosszat tesz a vasútnak, mert nagyon sok utast feldühít.
süti beállítások módosítása