HTML

száz vasútat

1847.: Száz vasútat, ezeret! / Csináljatok! Csináljatok! / Hadd fussák be a világot, / Mint a testet az erek. /// Ezek a föld erei, / Bennök árad a müveltség, / Ezek által ömlenek szét / Az életnek nedvei. ///// 2012.: ????????

Friss topikok

  • Seventysix: @f.domino: Ezt lehet okosan, tisztességesen csinálni, meg lehet magyarosan. Sajnos zömmel az utó... (2014.11.02. 10:03) Rendszertelen megszüntetések
  • FrankyLon: Hasonlo rendszerbe gondolkodtam en is; -Keleti palyaudvar; megmaradna, elsosorban a nemzetkozi es... (2014.03.17. 20:14) Főpályaudvar, Budapest: Hol legyen?
  • rickyramirez: Ez az írás egy valós problémát vet fel, és magam is gondoltam már erre. Valóban: ezeket az üléseke... (2013.09.13. 17:45) A zöld műbőrülés titkai
  • nyelv-ész: Gondolom, a Volánnak kisebb kihívást jelent a 40 fokos kánikulában néhány működő légkondis buszt b... (2013.08.13. 13:34) Balatoni burjánzás
  • Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Ami érdekes, hogy az eddigiekhez (a kelet-magyarországi 160-as pályákhoz) képest viszonylag szeré... (2013.07.29. 23:01) Uborkaszezon, Balaton (a 2013-as verzió)

A király meztelen

2012.06.10. 22:49 vonat blog

Ál-megtakarításról beszélt a minisztérium egyik embere a tavaszi vonatritkítás kapcsán.

„Ha azt mondja az államtitkár [...], hogy nyolcmilliárd a megtakarítás, én sem mondhatok nektek mást, még akkor is, ha tudom, hogy nem lesz nyolcmilliárdos”.

Forrás: A mocskos, büdös IMF-re kennék a vasútbezárást, in: index.hu, 2012. június 9

Tiszta beszéd. Egy korábbi bejegyzésben idéztem a sajtóból és blogokból, ahol egyértelműen leírják: a vasúton nem járatritkítással lehet hatékonyan spórolni. A járatritkítás csak a politikusok megoldási javaslata a hivatkozott cikk szereplője szerint. Nem érti tehát a döntést még a minisztérium szakmai stábja sem. De akkor kire hallgatnak a döntéshozók? Miért a járatritkítás az első intézkedés?

Miért?

Miért gondolnak mást a fővárosi fideszesek? Miért nincs fűnyíró-szerű ritkítás Budapesten? (Egy korábbi bejegyzésben már megjelent, hogy a fővárosi Fidesz ellenzi a BKV járatok ritkítását.)  Miért a vasút kerül ilyen helyzetbe?

Miért mondja Fónagy János, hogy "ellenzek minden kínálatszűkítést a közösségi közlekedés egészének szintjén"?

Kimondták, hogy a király meztelen. Az ál-szakpolitika lelepleződött.

De akkor most hogyan tovább? Tényleg túl vagyunk a mélyponton? Ki dönt?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szazvasutat.blog.hu/api/trackback/id/tr784577685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fertőtlenítés a faluban 2012.06.11. 09:43:10

"Miért nincs fűnyíró-szerű ritkítás Budapesten?"

Lehet azért, mert a Főváros körül nem legyeskednek Dóka Gábor féle "szakemberek". Vagy vannak is, de kevésbé alattomosak.

"Az ál-szakpolitika lelepleződött."

Sajnos nem lepleződött le, mert pont az az ember jajong a legjobban ezen a felvételen, aki ténylegesen a felelősök között van.

újember · http://vasut.kTeam.hu 2012.06.13. 17:46:17

Ami aggályos:
- A politikus döntéshozók előbb magányosan, titokban döntöttek, ezután nem voltak őszinték velünk: a közvéleménnyel, az érintettekkel, szakmabeliekkel, végrehajtókkal, érdekeltekkel szemben. Az "optimalizáló" kommunikáció nem volt hiteles, az érintettek zöme magára nézve sértőnek tartotta.
Helyre kell állítani a bizalmat.
- A döntés megrendelői bujkálnak. A valódi szándékokról továbbra csak feltételezéseink vannak, amelyek többé vagy kevésbé lehetnek megalapozva.
Tiszta vizet kell önteni a pohárba. Ha az idei költségvetés nem bírja, meg kell találni azt a költségvetési kompenzálási technikát, hogy az elvett járatokat minél értelmesen visszahelyezhessék a rendszerbe, a pályavasutat inkább bevételteremtő módon, a Starton keresztül támogassák, mint közvetlenül.

Dóka Gábor nem tévedhetetlen, de idézőjel nélküli szakembernek tartom. Akinek van rálátása, tudja, hogy kollégáival végrehajtók voltak. Az ellenséget máshol keressük. Abban sem vagyok biztos, hogy egy vagy több személyt kell keresni. Tartsuk tiszteletben egymást, ítéljük el a magatartást és a cselekedetet, de személyeket ne sértegessünk. Fontos feltétele a bizalom helyreállításának.
süti beállítások módosítása