HTML

száz vasútat

1847.: Száz vasútat, ezeret! / Csináljatok! Csináljatok! / Hadd fussák be a világot, / Mint a testet az erek. /// Ezek a föld erei, / Bennök árad a müveltség, / Ezek által ömlenek szét / Az életnek nedvei. ///// 2012.: ????????

Friss topikok

  • Seventysix: @f.domino: Ezt lehet okosan, tisztességesen csinálni, meg lehet magyarosan. Sajnos zömmel az utó... (2014.11.02. 10:03) Rendszertelen megszüntetések
  • FrankyLon: Hasonlo rendszerbe gondolkodtam en is; -Keleti palyaudvar; megmaradna, elsosorban a nemzetkozi es... (2014.03.17. 20:14) Főpályaudvar, Budapest: Hol legyen?
  • rickyramirez: Ez az írás egy valós problémát vet fel, és magam is gondoltam már erre. Valóban: ezeket az üléseke... (2013.09.13. 17:45) A zöld műbőrülés titkai
  • nyelv-ész: Gondolom, a Volánnak kisebb kihívást jelent a 40 fokos kánikulában néhány működő légkondis buszt b... (2013.08.13. 13:34) Balatoni burjánzás
  • Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Ami érdekes, hogy az eddigiekhez (a kelet-magyarországi 160-as pályákhoz) képest viszonylag szeré... (2013.07.29. 23:01) Uborkaszezon, Balaton (a 2013-as verzió)

Újabb civil szervezet a vasút mellett

2009.07.06. 22:40 vonat blog

A Levegő Munkacsoport a vasút és a közösségi közlekedés fejlesztése mellett emel szót. A hír az MTI is kiadta, számos médium átvette. A lényeg: környezetvédelmi okok miatt fontos a jó, versenyképes vasúti közlekedés. (Ez persze nem zárja ki néhány életképtelen vasúti szárnyvonal bezárását. De összességében a fejlesztés a lényeges.)

Most már érdemes összeszedni, kik álltak ki eddig a vasút mellett? Ebben a blogban is szerepeltek az alábbiak:

1. Az itf.hu csoport számos konkrét javaslatot ad, amelyek megoldanák a vasút aktuális problémáit.

2. A VEKE komplett menetrendet készített.

3. Tulajdonképp Antal Dániel, a Reformszövetség szakértője is kiáll a vasút mellett. A szolgáltatások javításával, a hatékonyság növelésével takarítana meg pénzt.

4. A Magyar Vasúti Egyesülés természetesen a vasútért emel szót.

5. A Fidesz többször szót emelt a tervezett vasútreform különböző elemei ellen. (Itt egy példa.)

6. A vasúti szakszervezetek természetesen nem örülnek a vasút visszaszorulásával fenyegető átalakítási terveknek.

A linkelt anyagokban számos okos gondolat olvasható a vasúttal kapcsolatban. Reméljük, a rohammunkában készülő vasútreform-terv készítői ismerik ezeket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szazvasutat.blog.hu/api/trackback/id/tr531230914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.